Βασικοί Συνεργάτες Στηρίζω

 

Eλεάννα Καλούδη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας MSc. B.A., Dipl.

Υπεύθυνη Στηρίζω

 

 

Τζ. Ατσοπάρδη

Λογοθεραπεύτρια

 

 

Βασιλική Ομπάλη

Ειδική Παιδαγωγός

 

 

Άντρεα Σάμπο Πετσάλη

Παιδοψυχολόγος

 

Εξωτερικοί Συνεργάτες

Στηρίζω

 

Αγγελική Κασταμονίτη

Λογοθεραπεύτρια

 

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

 

Ελεάννα Καλούδη, Υπεύθυνη του Στηρίζω

Είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών διετούς εκπαιδεύσεως στα αντικείμενα της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και την εκπόνηση διπλωματικής διατριβής με θέμα «Το αίθημα αυταξίας της εργαζόμενης μητέρας».

Την πρακτική της άσκηση πραγματοποίησε στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών καθώς και στο Εργαστήριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Η αγάπη της για τη Συμβουλευτική και την Ψυχολογία την οδήγησε σε περαιτέρω σπουδές στα εν λόγω αντικείμενα, με αποτέλεσμα την απόκτηση Diploma in Counseling Psychology (Δίπλωμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας αναγνωρισμένο από το Edexcell) και την τρέχουσα συνέχεια των σπουδών της στην συστημική οικογενειακή θεραπεία (ΚΕΣΥΘΕΣ). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Το 1999 έγινε εκπαιδευόμενο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Σχολών Γονέων και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Οικογένειας, όπου παρέμεινε έως και το 2003 , όταν πια εργάστηκε ως Συντονίστρια – Σύμβουλος γονέων στην Αθήνα, σε προγράμματα του ΙΔΕΚΕ του Υπουργείου Παιδείας , έως και το 2005, ενώ παράλληλα παρείχε Συμβουλευτική Γονέων σε ιδιωτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, από το 2006 έως και το 2013 και παράλληλα με την παροχή Συμβουλευτικής Γονέων, απασχολήθηκε και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής του Γραφείου Διασύνδεσης, με βασικές αρμοδιότητες την Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Ψυχολογική Υποστήριξη Φοιτητών και Αποφοίτων και την οργάνωση αλλά και διεκπεραίωση ειδικών σεμιναρίων και εργαστηρίων.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια που εμπίπτουν στους επιστημονικούς χώρους της Συμβουλευτικής και της Ψυχολογίας και συνεχίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις που αφορούν την υποστήριξη της οικογένειας αλλά και της σταδιοδρομίας του ατόμου. Ημερίδα «σταθμός» στην εκπαιδευτική της διαδρομή υπήρξε το 2007 στην Αθήνα η παρακολούθηση του Salvador Minuchin (Prosfessor, M.D.), ο οποίος παρουσίασε τα θέματα Assessing Families: a four step model και Therapy as a process: from symptom to system.

Έχει συμμετάσχει σε τοπικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές παρουσιάζοντας θέματα που εμπίπτουν των αντικειμένων που υπηρετεί  ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει αντίστοιχα ζητήματα σε διάφορες ομιλίες που έχει κληθεί να συμμετάσχει.

Η δημιουργία του Στηρίζω τοποθετείται χρονικά στο 2012, υπήρξε όνειρο που έγινε δημιουργική ιδέα, ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικά προσανατολισμένος στην στήριξη των μελών της σύγχρονης οικογένειας.