Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

 

 

Μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά από:

 

Ελεάννα Καλούδη, Υπεύθυνη του Στηρίζω

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής

Ειδ. στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία

 

Άντρεα Σάμπο Πετσάλη

Ψυχολόγος Παιδιών και Εφήβων Στηρίζω

 

Άντζελα Αγάθου

Νηπιαγωγός, Ειδ. στην Ειδική Αγωγή

 

Ελεάννα Καλούδη, Υπεύθυνη του Στηρίζω

Είναι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών διετούς εκπαιδεύσεως στα αντικείμενα της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και την εκπόνηση διπλωματικής διατριβής με θέμα «Το αίθημα αυταξίας της εργαζόμενης μητέρας».

Την πρακτική της άσκηση πραγματοποίησε στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών καθώς και στο Εργαστήριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Η αγάπη της για τη Συμβουλευτική και την Ψυχολογία την οδήγησε σε περαιτέρω σπουδές στα εν λόγω αντικείμενα, με αποτέλεσμα την απόκτηση Diploma in Counseling Psychology (Δίπλωμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας αναγνωρισμένο από το Edexcell) και την τρέχουσα συνέχεια των σπουδών της στην συστημική οικογενειακή θεραπεία (ΚΕΣΥΘΕΣ). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Το 1999 έγινε εκπαιδευόμενο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Σχολών Γονέων και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης της Οικογένειας, όπου παρέμεινε έως και το 2003 , όταν πια εργάστηκε ως Συντονίστρια – Σύμβουλος γονέων στην Αθήνα, σε προγράμματα του ΙΔΕΚΕ του Υπουργείου Παιδείας , έως και το 2005, ενώ παράλληλα παρείχε Συμβουλευτική Γονέων σε ιδιωτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, από το 2006 έως και το 2013 και παράλληλα με την παροχή Συμβουλευτικής Γονέων, απασχολήθηκε και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής του Γραφείου Διασύνδεσης, με βασικές αρμοδιότητες την Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Ψυχολογική Υποστήριξη Φοιτητών και Αποφοίτων και την οργάνωση αλλά και διεκπεραίωση ειδικών σεμιναρίων και εργαστηρίων.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια που εμπίπτουν στους επιστημονικούς χώρους της Συμβουλευτικής και της Ψυχολογίας και συνεχίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις που αφορούν την υποστήριξη της οικογένειας αλλά και της σταδιοδρομίας του ατόμου. Ημερίδα «σταθμός» στην εκπαιδευτική της διαδρομή υπήρξε το 2007 στην Αθήνα η παρακολούθηση του Salvador Minuchin (Prosfessor, M.D.), ο οποίος παρουσίασε τα θέματα Assessing Families: a four step model και Therapy as a process: from symptom to system.

Έχει συμμετάσχει σε τοπικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές παρουσιάζοντας θέματα που εμπίπτουν των αντικειμένων που υπηρετεί  ενώ παράλληλα έχει παρουσιάσει αντίστοιχα ζητήματα σε διάφορες ομιλίες που έχει κληθεί να συμμετάσχει.

Η δημιουργία του Στηρίζω τοποθετείται χρονικά στο 2012, υπήρξε όνειρο που έγινε δημιουργική ιδέα, ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικά προσανατολισμένος στην στήριξη των μελών της σύγχρονης οικογένειας.

 

Άντρεα Σάμπο Πετσάλη

Συνεργάτης του Στηρίζω από το ξεκίνημά του ,στις 4 Απριλίου του 2012.

 Ψυχολόγος παιδιών και εφήβων, Σύμβουλος οικογένειας.

Είναι Ουγγαρέζα, γεννήθηκε και σπούδασε στην Ουγγαρία. Τα τελευταία οχτώ χρόνια ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα, όπου είναι σύζυγος και μητέρα ενός μικρού αγοριού.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής στην Ουγγαρία το 2003 στο Πανεπιστήμιο Πετς (Pecsi Tudomanyegyetem). Τις πενταετείς σπουδές της τελείωσε το 2008 με βαθμό πτυχίου λίαν καλώς και έπειτα ήρθε και ζει μόνιμα στην Κέρκυρα. Το πτυχίο της αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. το 2009. Στο μεταξύ πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση από το 20/11/2008 και μέχρι την 31/12/2010 στο Ψυχολογικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, υπό την επίβλεψη της προϊσταμένης κ. Κλεοπάτρας Δοντά.

Το 2010 της δόθηκε άδεια άσκησης επαγγέλματος και έπειτα ξεκίνησε να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας με δραστηριότητες στην Κέρκυρα και τους Παξούς αλλά και συνεργαζόμενη τότε με κέντρα Λογοθεραπείας.

Από τον Απρίλιο του 2012 έως και σήμερα είναι αποκλειστικά Επιστημονική Συνεργάτης του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας, Γονέα και Παιδιού Στηρίζω, στη Δασιά .

Έχει άριστη γνώση γραφής και ομιλίας στα αγγλικά (Κρατικό πτυχίο προχωρημένης γνώσης), και άριστη γνώση γραφής και ομιλίας στα ελληνικά (Κρατικό πτυχίο βασικής γνώσης και πολυετές διαμονή και εργασία στην Ελλάδα). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.)

Με πολλή αγάπη για την δουλειά της εργάζεται σε ατομικό επίπεδο (παιδιά και εφήβους) αλλά και συντονίζοντας τις Ομάδες Παιδιών Δημοτικού στο Στηρίζω.

 

Άντζελα Αγάθου

 Νηπιαγωγός-Μεταπτυχιακή φοιτήτρια

 

  Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ΄όπου και αποφοίτησε το 2009. Στη συνέχεια παρακολούθησε ετήσιο σεμινάριο εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τον κύκλο εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης BRAILLE, απ΄όπου και έλαβε τα ανάλογα πιστοποιητικά. Η πρακτική της άσκηση έγινε στο ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο τυφλών Καλλιθέας.

  Καθ΄όλη τη διάρκεια των σπουδών της έως και σήμερα εργάζεται τα καλοκαίρια ως υπεύθυνη τμήματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σε μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο.

  Εδώ και 3 χρόνια εργάζεται ως εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αναλαμβάνει τη σχολική προετοιμασία μαθητών δημοτικού.

  Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση της γερμανικής.

Από το 2015 είναι συνεργάτης του Στηρίζω και μέλος της ομάδας του με κύριο σκοπό τη συμβολή στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και κυρίως τη δημιουργία χαρούμενων <<μικρών ανθρώπων>>.