Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

 

Συμβουλευτική Γονέων

 Η Συμβουλευτική Γονέων αποτελεί επιστημονική παρέμβαση η οποία στοχεύει στην ενημέρωση και την υποστήριξη των γονέων προκειμένου να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών τους καθώς επίσης και τη μεταξύ γονέων και παιδιών σχέση. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον που επικρατεί εχεμύθεια και σεβασμός στις ανάγκες του γονέα και της οικογένειας, με γνώμονα το ουσιαστικό ενδιαφέρον να υποστηρίξουμε τον γονέα στον σπουδαίο ρόλο που υπηρετεί, είμαστε εδώ για να χειριστούμε μαζί οποιονδήποτε προβληματισμό σας.

 Επαγγελματικός Προσανατολισμός

 Πρόκειται για επιστημονική παρέμβαση με σκοπό τη σαφή πληροφόρησή των μαθητών γύρω από τις σπουδές και τα επαγγέλματα, τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, την ενίσχυση της αυτογνωσίας τους σε σχέση με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους. Με αρωγό τον επαγγελματικό προσανατολισμό, οι μαθητές  διαμορφώνουν εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους, "εκπαιδεύονται" στη λήψη συνετών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων. Όπου χρειάζεται, Σύμβουλος και μαθητής διαχειρίζονται αποτελεσματικά το άγχος του δεύτερου σχετικά με την αποδoτικότητά του ενώ παράλληλα συζητώνται συναισθηματικές δυσκολίες που εμποδίζουν τη συγκέντρωση του μαθητή στους στόχους που έχει θέσει.

 Ψυχολογική Υποστήριξη  και Ειδική Διαπαιδαγώγηση Παιδιού και Εφήβου

 Με αίσθημα ασφάλειας αλλά και ευθύνη από την πλευρά μας, παρεμβαίνουμε για τη βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και της συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων. Με κύρια απειλή τους το άγχος , παιδιά και έφηβοι έχουν ανάγκη να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους και κατ' επέκταση να αντιμετωπίσουν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τις δυσκολίες που φέρνει η επαφή τους με την πραγματικότητα της ζωής σε κύριους τομείς όπως το εκπαιδευτικό , το οικογενειακό και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ανήκουν . 

  Λογοθεραπεία

 Στο Στηρίζω αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες “λόγου” παιδιών αλλά και ενηλίκων. Με σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε ατόμου, και αφού διαπιστώσουμε διαταραχή, προλαβαίνουμε ή αντιμετωπίζουμε τις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

 1. Αρθρωτικές / Φωνολογικές διαταραχές
 2. Καθυστέρηση της ανάπτυξης του λόγου
 3. Διαταραχές της ροής του λόγου ( π. χ. τραυλισμό)
 4. Βαρηκοΐα
 5. Νοητική Υστέρηση
 6. Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (π. χ. αυτισμό)
 7. Σύνδρομα (π. χ. σύνδρομο Dοwn)

Συμβουλευτικές Ομάδες

 • Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων
 • Ομάδα Έκφρασης Παιδιών Δημοτικού
 • Ομάδα Έκφρασης Προ - εφηβείας
 • Ομάδα Συναισθημάτων Νηπιακής Ηλικίας